Reissuraportti

wp-1467869487718.jpg

Nyt, kun kamat on purettu, taas pakattu ja matkan määränpää jälleen tavallista kauempana (vaikkakin kotimaassa) on hyvä päivitellä edelliset matkakuulumiset pois. Viime viikko meni huikeissa maisemissa Ruotsin eteläosissa, missä omat suoritukset jäivät hieman vaisuiksi, mutta sitäkin hienompi lomareissu tästä minulle kuoriutui!

192P3553_DxO_11

Photography by David Svensson / MXM © 2016

192P3556_DxO_11

Photography by David Svensson / MXM © 2016

Aloitetaanpa vaikka näistä suorituksista, jotka alkoivat kouluratsastuksella. Kouluosuus ei ollut kovinkaan vaativa tempuiltaan ensimmäisellä kierroksella, mutta omat haasteensa antoivat ryhmäratsastusohjelma, sekä jatkopaikasta kilpaileminen muiden saman hevosen ratsastajien kanssa. Itse sain alleni aivan mielettömän kivan ja hienon kouluhevosruunan, jonka kanssa istuminen ja ohjailu aiheuttivat omat haasteensa, sillä näin hienoja kouluratsuja ei ole tullut ehkä koskaan ratsastettua. Nyt edellisellä viikolla oivalletuista opeista oli hyötyä, vaikka urheiluksi meni kuitenkin. Selviydyttiin kuitenkin ihan kohtalaisesti, vaikka alkuun vähän arkailin keskiaskellajien esittämisessä, ja siitä huolimatta loppuporukka ryhmästä jäi aika paljon taakse. Aiemmin kukaan meistä ei ollut ryhmäohjelmaa ratsastanut joten siinä mieleen mielenkiintoinen kokemus tämäkin.

192P3605_DxO_11

Photography by David Svensson / MXM © 2016

Tuloksissa olin loppupelissä vajaan kaksi prosenttia taitavan japanilaisratsastajan takana, joka muuten loppupeleissä sai kolme mitalia näistä kilpailuista. Eli enpä tuota huonommalleni hävinnyt, vaikka tokihan se harmitti ettei toiselle kierrokselle asiaa ollut. Hyvä suoritus kuitenkin (tulos 68,68%), ja paljosta ei jäänyt jatkopaikka kiinni.

192P8829_DxO_11

Photography by David Svensson / MXM © 2016

192P8845_DxO_11

Photography by David Svensson / MXM © 2016

Esteillä sen sijaan hevoseni ei ollut erityisen sykähdyttävä, mutta ihan tasainen ja varma peli kuitenkin. Herättelin toiveita ensimmäisen ratsastajan tehdessä sillä kaksi kieltoa ja kolme puomia (vasta kolmannesta kiellosta hylättiin näissä karkeloissa), ja toivoin pystyväni parantamaan hankalasti etenevällä hevosella huomattavasti. No, niin pystyinkin, mutta valitettavasti minua ennen mennyt puolalaisratsastaja kykeni tekemään vielä paremman suorituksen tyyliarvosteluluokassa. Itse otin yhden alas, mistä johtui -1 piste tyyliarvostelussa, mutta ilman puomiakin olisin ollut puoli pistettä kilpailijani takana. Tasohan oli kilpailussa kyllä kova, siitä ei pääse mihinkään. Olin kuitenkin tyytyväinen siihen, että hevosen omistajat tykkäsivät tekemästäni radasta paljon, antoivat kommenttia siitä, kuinka hevonen “tykkää minusta”, ja olivat ylipäätään tyytyväisiä siihen, kuinka heidän hevostaan kohtelin. Siitä jäi siis hyvä mieli, vaikka jatkopaikka tästäkin lajista jäi saamatta!

192P8836_DxO_11

Photography by David Svensson / MXM © 2016

Kokonaistuloksissa olin molemmissa lajeissa 30. sijan paikkeilla (/54) ja loppusijoitus overallissa oli 33. Tämä oli mielestäni tuohon porukkaan ihan oikeutettu, sillä muut ratsastajat olivat tosi taitavia. Hassua sinänsä, miten nyt Joensuun kilpailujen kohelluksen jälkeen, sekä tämän odotusten alittamisen jäljiltä olen saanut vain motivaatiota treenata yhä enemmän, jotta kehittyisin tässä lajissa vielä paremmaksi. Koska siitähän tässä on kyse, oman keskeneräisyytensä hyväksymisestä, ja työn tekemisestä sen eteen, jotta tulee valmiimmaksi. Nyt täytyy vaan reippaammin jaksaa ottaa  apua vastaan, ja pakata hevoset useammin traileriin myös valmennusreissuja varten.

wp-1467869477784.jpg

Grand Hotelin ruokailusali, jossa Gala Dinner pidettiin

wp-1467869471655.jpg

Muotitalo Pukista löytynyt mekko, joka oli kyllä nappiosuma tämän illallisen pukeutumiseen!

wp-1467869462831.jpg

Grand Hotelin parvekkeen maisemia

wp-1467869449881.jpg

Aukio Flyingessä, jossa valtava tammi ja vanhoja laukkahevosten hautoja

wp-1467869436340.jpg

Ja vielä halli, jossa semifinaali ja finaali hypättiin

Nyt sitten tällä innolla kohti Salo Riders Trophya lomailemaan Helmin kanssa, ja sen jälkeen jatketaan sitten oman treenin parissa sekä hevosten kanssa, että ilman.

Kiitos kaikille huikeasta reissusta, esityisesti Ninalle (joka pidit huolen ettemme hukkaa itseämme), Sonjalle ja Tuulille (jolle huikeasti onnea MM-kullasta esteillä!). Kiitokset myös matkassa mukana olleet yhteistyökumppanit Muotitalo Puki, NoShout ja tietysti Gym42, joka pitää minut kunnossa ympäri vuoden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *