Kilvanajot (menneet ja tulevat)

Viime viikonloppuna kisailtiin kotitallilla ihan urakalla, kun starttasin kakkostason kilpailuissa seitsemän starttia neljällä hevosella. Nämä startit oli vielä mukavasti jaettu pitkin päivää niin, että starttasin joka luokassa yhden hevosen, lukuunottamatta 90cm, jossa mukana oli kaksi heppaa. Ratamestari Kirsi Myller oli tehnyt todella mukavat radat, jotka koostuivat pääasiassa pitkistä kaarevista teistä, sekä isommissa luokissa parista suorasta linjasta. Mukana oli myös trippeli, joka on mielestäni vähän turhan vähän käytetty este pienemmissä kilpailuissa.

Toki toiset hevoset voivat trippelistä kauhistua. Tämä komiikkapläjäys on Elisa Karvosen taltioima.

Pipana käyttäytyi koko kilpailun ajan melko kiltisti lukuunottamatta pientä pörinää verryttelyssä, joka aiheutti meille pieniä tilankäyttöongelmia. Ylipäätään ohjaustehostin oli lapsihevosen kanssa vähän hukassa, mutta onneksi ylimääräinen vauhti kohdistui tällä kertaa hyvin yksiselitteisesti esteitä kohti, ja hypyt olivat myös hyviä ja tarkkoja, eivätkä yleensä edes kovinkaan ilmavia. Hannun tekemä duuni näkyy kyllä tosi hyvin, vaikkei hevonen siellä pitkään ehtinyt ollakaan. Lähinnä se, että uskallan liikkua sen kanssa ja ratsastaa sitä esteiden välillä, ja luotan tekeväni asiat silloin oikein. Pipana hyppäsi siis 80 ja 90 cm luokat molemmat nollilla, vaikka 90cm uusinnassa ohjaustehostimen puuttuminen meinasi aiheuttaa esteeseen törmäyksen… Mutta nollat molemmista, ja 80cm luokasta herra sai myös ruusukkeen kolmannesta sijastaan.

Tämä viikko tuupataan siis enemmän koulua ja koitetaan parantaa tuota ohjattavuutta sen verran, kuin tässä ajassa mahdollista on. Mitään suurempia kuolainvaihtoja tms. on turha tällä aikataululla suunnitella, kun herra kuitenkin muutoin toimii radalla ihan mukavasti.

Helmi hyppeli 110 ja 120 cm luokat, joista ensimmäisessä pikkuhevosella oli hyvin “tekevä” asenne, ja paikat tulivat alkuradasta hyvinkin pitkälti neidin omasta kovalevystä, mutta loppua kohti löytyi enemmän yhteistä säveltä tekemiseen. 120cm rata hypättiin samalla radalla, koska meitä ei ollut kuin kaksi ratsastajaa. Tässäkin Helmi hyppäsi nollan, ja autteli paljon vaikka aika ajoin oli ponnistuspaikat vähän liki. On kyllä mukavaa, kun se nyt suorittaa ihan yhtä varmasti tuota 120 tasoa kuin kymppiäkin.

Omien hevosten lisäksi mukana oli myös Ryökäleen hevoset Alica ja Lande, jotka molemmat hyppäsivät myös hienosti ja saivat rusetit!

Ensi sunnuntaina mennäänkin sitten nokka kohti Lappeenrantaa, jossa ratkotaan Kaakkois-Suomen alueen aluemestaruudet. Itse kilpailen nuorten hevosten mestaruutta kera Pipanan ja suomenhevoslapsi Sherpan, sekä seniorimestaruutta Helmin kanssa. Kuusi starttia siis luvassa jälleen, ei sillä että haluaisin yhtään helpottaa näitä kisapäiviä! Mutta kiva fiilis lähteä katsomaan miten nuoret selviytyvät muualla ringissä, sekä tsemppaamaan valmennettavia lapsi- ja junioriratsastajien luokissa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *