Valmennusviikko

Tällä viikolla olen ottanut oikein urakalla aikaa omalle valmentautumiselle,  joka melko usein jää omien valmennustöiden ja opiskelun varjoon. Tunne valmennuksesta on tässä vaiheessa hyvin innostunut, sillä luvassa on uusien valmentajien lisäksi myös uusien hevosystävien kanssa treenaamista. Kaikki tämän viikon valmennukset järjestetään Saksalan Ratsastuskeskuksessa, Kotkassa. Meiltä päin ajomatkaa kertyy siis melkoisen paljon yhdelle viikolle, mutta minulla on lukuisia intressejä ajaa näinkin kauas valmennukseen. Ensinnäkin pääsen samalla vierailemaan sukulaisteni luona, jotka asuvat lähellä tallia, ja toisekseen olen saanut Saksalassa todella hyvää palvelua, ja siellä on mielettömän kivat puitteet treenata. Näinollen reissusta tulee usein myös enemmän tai vähemmän lomamatka!

Helmi pääsi jälleen karvoistaan, kun se oli ehtinyt jo kohtalaisen turkin kasvattaa näin kylmempien kelien alkaessa. 

Vanhat tuttavat Helmi ja Pipana lähtevät mukaan estevalmennukseen huomiseksi ja ylihuomiseksi, joista Helmi kuitenkin urheilee vain jälkimmäisenä päivänä. Päästään molempien kanssa ensimmäistä kertaa Piia Pantsun oppiin. Itse olen pari kertaa ollut Piian treenejä seuraamassa, ja olenkin  nyt itse innolla lähdössä mukaan treenaamaan,  kun siihen mahdollisuus tarjoutui! 

Pipanan oli alun perin tarkoitus lähteä mukaan sekä este- että koulutreeneihin, mutta se oli viime viikon lopulla jotenkin tosi pahan tuulinen, ja siksi epäilen sen kaipaavan vähän lomaa. Näinollen se tulee mukaan vaan estetreeneihin, jotka ovat sille hyödyllisiä ja yleensä myös mukavia, ja saa sen jälkeen vähän palautua ja huilia. Se on nyt mennyt kyllä paljon eteenpäin ja kehittynyt myös lihaksistoltaan paljon, ja on näinollen tärkeää huomioida jos sitä alkaa selvästi kyllästyttää ja riepoa enempi työnteko. Se on kuitenkin aivan lapsi vielä.

Tästä johtuen Håkan Wahlmanin koulutreeneihin viikonlopuksi lähtee mukaan vain myyntiheppa Ressu, joka onkin tämän lajin asiantuntija, ja siksi olen melko innoissani päästessäni sen kanssa treenaamaan ihan vieraaseen paikkaan. Saa nähdä kuinka meille käy. Myyntihepat ovat nyt pikkuhiljaa vaihdelleet aika hyvin omistajia, ja näin ollen myös omat tulevaisuudensuunnitelmat alkavat selviytyä. HIHSin jälkeen treenit jatkuvat Pipanan ja asiakashevosten kanssa, ja aikaa näyttäisi tällöin jäävän myös muille hommille ja omalle treenaamiselle. Toisaalta haikeaa, toisaalta ihan innostavaa. Yksi myyntihevonen jäi onnekseni asiakaspiiriini, ja treenit sen kanssa jatkuvat ainakin toistaiseksi, joskin eri kuskin alla. Kaikki hyvin sillä saralla siis, nyt vain toivotaan että ystävällinen Ressu-hevonen löytää myös oman uuden ihmisen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *