Valmennusrupeama

14689182_10208978583559363_1880281181_o

Viime viikolla käytin melko lailla aikaa omaan valmentautumiseeni, ja suunnistin jopa kahdesti viikon aikana Kotkaan, Saksalan Ratsastuskeskukseen. Ensin oli vuorossa kaksipäiväiset Piia Pantsun estevalmennukset, joissa mukana oli Pipana ja Helmi.

Helmin kanssa hypittiin vain keskiviikkona, ja sen kanssa hommat sujui ihan mukavasti, vaikka ajoittain hieman villisti. Sen suhteen fiilikset ovat hyvät, ja tänä viikonloppuna tamma starttaa Kuvansissa kakkosissa yhden pikkuluokan Horse Show’n alle. Pipana sen sijaan vaikutti vähän tyytymättömältä työntekoon vielä ennen valmennuksia, ja sen vuoksi se on nyt vietellyt vähän puolittaista vapaata työmotivaation kasvattamiseksi. Valmennukset se pelasi kuitenkin hienosti, ja sai Piialta paljon kehuja! Saatiin tosi hyviä neuvoja sen pohkeen eteen ratsastamiseen, ja tämä auttaa taas minua muodostamaan sopivaa linjaa sen kouluttamiseen, jotta siitä kasvaa minulle hieno ja kiltti kilpahevonen.

wp-1476262824853.jpeg wp-1476262828785.jpeg

Viikonloppuna vuorossa oli kaksi päivää kouluratsastusta Håkan Wahlmanin silmien alla myyntiheppa Ressun kanssa. Saatiin molemmat paljon hyvää oppia päähän, ja nyt uskon saavani tästä hevosesta vielä enemmän irti kotona ja mahdollisissa kilpailuissa myöhemmin. Harjoiteltiin erityisesti vastalaukkaa ja suoristamista, jotta itse löydän vartaloni keskilinjan kohdilleen kaarteen mukaan, sekä oikeanlaisen tuntuman ulko- ja sisäohjan välille. Ei siis missään nimessä turha reissu tämäkään, vaikka kyllähän tuo neljän tunnin ajomatka neljästi viikkoon aika hurjaa hommaa on!

Tänä viikonloppuna valmentaudutaan kotitallilla Pauliinan avustuksella, ja starttaillaan Helmin ja Ryökäleen hevosten kanssa Kuvansin kakkosissa. Hommia siis riittää vielä ennen ensi viikon Horse Show’ta, ja sen jälkeen alkavaa syyslomaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *